Om Mellgrens

Hej och välkommen till AB Eric Mellgrens Snus och Tobaksfabrikater, bolaget som har tillverkat och levererat tobaksvaror sedan 1823. Mellgrens historia är både lång och spännande och det är många Svenskar som någon gång har använt sig av produkter som har sitt ursprung hos Mellgrens. Göteborgs Prima Fint Snus och Rapé är varumärken som används fortfarande. Läs gärna avsnittet om Mellgrens historia under rubriken ”Mellgrens historia”

Den 7 december 2012 slog vi upp portarna till den nya butiken på 260 m2 och uppdaterade samtidigt varumärket till Mellgren’s Fine Tobacco. Butikens fokusområden är Cigarrer, Pipor, Piptobak och allt däromkring. Förutom detta finns det rakartiklar och after shave från anrika märken i England. I humidoren som är 10 meter lång finns det mer än 15000 cigarrer från de flesta kända tillverkarna.

Vi är inte sämre på Pipor utan har redan idag de flesta svenska pipmakarna i sortimentet samt mycket mer. Vårt sortiment av piptobak är Peterson, Solani & Vauen.

Hos Mellgren’s kan du förutom att botanisera runt i sortimentet och dricka en kopp kaffe även röka en cigarr eller pipa. I vår röklounge på 50 m2 kan du avnjuta en cigarr eller pipa i en avslappnad och lugn miljö. Ibland med något spännande på vår storbildsskärm eller musik från vårt högklassiga ljudsystem. Mer information om Loungen hittar du på hemsidan under rubriken Lounge.

Nyfiken på våra event i vår lounge, se eventkalender.

Vi blev även nomninerade 2017 till top 5 bästa loungerna i världen av Cigar Journal.

Mellgren’s mål är att vara bildande, alla är inte kunniga på cigarrer, pipor, piptobak, snus och allt runt omkring ämnet. Vi vill vara länken till våra kunder och dela med oss av all den kunskap vi kan.

Med vänlig hälsning

Mellgren’s Fine Tobacco, bolaget med Passion för sensationer.